Als je toch in Chiang Mai bent en je hebt een dag vrij, waarom zou je dan niet een Thaise kookcursus nemen? Thaise keuken is wereldwijd bekend, leer in een dag de vaardigheden en trucs van deze keuken en word een Thaise masterchef. Maak indruk op jezelf en al de mensen thuis dankzij deze kookcursus.
De Beginnerscursus
Duur : 10.00 – 16.00 (dagelijks)
Er zijn vijf verschillende cursussen die iedere dag worden gegeven vanaf 10:00 tot ongeveer 16:00. Iedere cursus is zo ontworpen dat ze een keer per dag worden gegeven, zodat de studenten genoeg tijd hebben om alle belangrijke technieken van de Thaise keuken te leren. Als ze meer dan een eendaagse cursus volgen, krijgen ze meer praktijkervaring en leren ze aanvullende technieken en vaardigheden voor het bereiden van Thais eten van chef-kok Sompon Nabnian.
De klassen zijn geschikt voor mensen die wat ervaring hebben met de Thaise keuken, maar ook voor complete beginners. De menus zijn speciaal samengesteld om de vele verschillende kooktechnieken die worden gebruikt in de Thaise keuken te leren. Voor wie andere ingrediënten verlangd, zoals voor een vegatirisch of speciaal dieet, kunnen wij hiervoor zorgen.
Alle cursussen beginnen met een ochtendactiviteit, zoals boodschappen doen op de markt, een introductie in de Thaise ingrediënten, maken van pasta of karven van groenten. Na de ochtendactiviteit zullen de studenten 4 gerechten koken. Ieder gerecht wordt gedemonstreerd door Chep Sompon of hoog gekwalificeerde instructeurs die allemaal uitstekend Engels spreken.
Onze bekwame medewerkers zullen tijdens de demonstraties ook unieke tips geven over alternatieve kookmethodes en -substituten. De studenten zullen dan elk gerecht zelf koken en de instructeurs zullen klaar staan om te helpen en hen te begeleiden met stapsgewijze instructies.
Als de studenten 's ochtends 4 gerechten hebben klaargemaakt, nemen ze pauze waarbij het harde werken wordt beloond door de gerechten op te eten. Na de lunch zullen ze nog 2 gerechten maken en deze opnieuw opeten. Reken erop dat je aan het einde van de dag vol zit!!
Voorbeeld tijdschema (geschatte tijd) :
09.20 – 09.50 : Haal de studenten op van hun accomodatie
10.00 – 11.00 : Ochtendactiviteit
11.00 – 13.30 : Ochtend gerechten koken (4 gerechten)
13.30 – 14.00 : Lunch
14.00 – 15.30 : Middag gerechten koken (2 gerechten)
15.30 – 16.00 : Middag gerechten eten en transfer terug
16.30 – 17.00 : Aankomst accomodatie
** Halve dag Beginnersklas start vanaf : 10.00 a.m. - 14.30 p.m.
** Hele dag Beginnersklas start vanaf: 10.00 a.m. - 16.00 p.m.
Onze beginnerscursus biedt aan :
CMTCS 101 - Een introductie van Thaise ingrediënten
Ochtendactiviteit : De docent laat een blad met ingrediënten zien en doorloopt ze allemaal en legt uit hoe je ze moet klaarmaken, opbergen en welke alternatieven kunnen worden gebruikt. Het meeste staat ook in het kookboek.
Ochtend gerechten :
Thaise Zoetzure Garnalen Soep : Tom Yam Goong en Groene Curry met Kip : Geang Keaiw Waan Gai
Thaise Gebakken Noodles : Phad Thai en Thaise Stijl Viskoekjes : Tord Man Plaa
Lunch
Middag gerechten :
Gehakte Kip Salade : Laab Gai en Waterkastanje met suikerstroop : Tab Tim Grorb - Dessert
CMTCS 102 - Maken van Thaise Curry Pastas
Ochtendactiviteit : Maak “Panaeng Curry Pasta” met een stamper en vijzel. De ingrediënten moeten eerst worden bereid en gemalen tot een pasta en de docent zal aanwezig zijn om iedereen te helpen.
Ochtend gerechten :
Panaeng Curry met Varken : Geang Panaeng Moo en Chiang Mai Curry met Kip : Geang Hunglay Gai
Gebakken Vis met Chili en Basilicum : Plaa Laad Prick en Zoetzure Groenten : Phad Preiw Waan Pak
Lunch
Middag gerechten :
Pittige Glass Noodle Salade : Yam Woon Sen en Zwarte Sticky Rice Pudding : Khao Neaw Dum Piek - Dessert
CMTCS 103 - Tour over de lokale markt
Ochtendactiviteit : Breng een bezoek aan de lokale markt en leer alles over de verschillende groenten, kruiden en wortels die worden verkocht, zodat je daadwerkelijk kunt zien hoe deze rauwe producten eruit zien voordat ze worden gekookt.
Ochtend gerechten :
Kip in Kokosmelk Zuur : Tom Kha Gai en Rode Curry met Vis : Geang Ped Plaa
Gebakken Paddestoelenmix met mini Maïs : Phad Hed Horm en Gebakken Noodles met Dikke Saus : Laad Nah
Lunch
Middag gerechten :
Papaya Salade & Sticky Rice : Som Tam & Khao Neaw en Gestoomde Bananencake : Kha Nom Glauy - Dessert
CMTCS 104 - Boodschappen doen op de lokale markt
Ochtendactiviteit : Leer alles over het selecteren van ingrediënten die vers zijn voor het koken. Elke student heeft zijn eigen boodschappenlijst en haalt de ingrediënten op die op zijn lijst staan. De betaling zal verzorgd worden door de leraar.
Ochtend gerechten :
Gele Curry met Kip : Geang Garee Gai en Gestoomde Vis in Bananenbladeren : Hor Neung Plaa
Kip met Cashewnoten : Gai Phad Med Mamuang en Gebakken Noodles met Zoete Soya Saus : Phad Seiiw
Lunch
Middag gerechten :
Pittige Garnalen Salade : Plaah Goong en Bananen in Kokosmelk : Gluay Baud Chee - Dessert
CMTCS 105 - Groenten Karven
Ochtendactiviteit : Leer alles over de basistechnieken van het snijden, inclusief het gebruik van de vleesmessen. Leer ook om bloemen en bladeren van verschillende groenten te maken.
Ochtend gerechten :
Heldere Soep met Varkensgehakt : Tom Jued en Loempia's : Paw Pia Tord
Geroosterde Eend Curry : Geang Phed Ped Yang en Kip met Gember : Gai Phad King
Lunch
Middag gerechten :
Kip in Pandanbladeren : Gai Hor Bai Toey en Mango met Sticky Rice : Khao Neow Mamuang - Dessert